Primaria comunei Cumpăna:

Sos. Constantei nr. 132, cp. 907105

Telefon: +40/241/730788

Fax: +40/241/739003

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

primar Ec. Mariana GÂJU


 

15.02.2019 - Comunicat de Presa

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, reprezentată legal prin persoana președintelui d-na ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța a organizat astazi 15 februarie 2019, incepand cu orele 11.00 la Sala Remus Opreanu din cadrul Institutiei Prefectului – Judetul Constanta o sedinta de lucru ce a avut urmatoare puncte pe ordinea de zi :
- Discutarea prevederilor legale cu privire la comunicarea actelor administrative către
Instituția Prefectului – Județul Constanța în vederea exercitării controlului de legalitate;
- Discuții pe marginea modificărilor legislative intervenite prin apariția următoarelor acte
normative :
- Legea nr. 231/2018pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.
- Legea nr. 102/1992 privindstematariisisigiliuluistatului, cu modificarileaduse de
Legea 146/2016
- O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a
unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.
- Legea nr. 290/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea
administrativă a teritoriului României
- Legea nr. 24/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul
funcţionarilor publici, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcţionarilor publici pentru anul 2018.
      La această ședință a fost invitat sa participe domnul prefect Dumitru Jeaca, in calitate de reprezentant al puterii executive centrale pe plan local împreună cu aparatul de specialitate, precum si domnul Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania.
     Au fost prezenti la deschiderea sedintei si au luat cuvantul domnul Horia Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Constanta , domnul Ionut Done , subprefectul Judetului Constanta , domnul Senol Ali, suprefectul Judetului Constanta, d-na Stefania Mititescu – sef serviciu juridic Institutia Prefectului.
     De asemenea au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor deconcentrate de la nivelul judetului Constanta : Inspectoratul de Jandarmi Judetean Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente, Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, APIA Constanta, Directiei Regionale a Finantelor Publice, Gruparii de Jandarmi Mobila a Judetului Constanta, O.C.P. I. Constanta, Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta.
     Doamna presedinta ec. Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, judetul Constanta deschide sedinta cu prezentarea tematicii, care a fost transmisa tuturor invitatilor.
     Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania a fost reprezentata de un numar de 35 de comune prin primari si secretarii unitatilor administrative, constituiti in Corpul Profesional al secretarilor de comune din judetul Constanta. Acestia au adresat intrebari si au expus situatiile cu care se confrunta la nivelul localitatilor lor.

 

22.05.2015 - Comunicat de Presa

Astazi 22 mai 2015, la Alba Iulia se desfasoara Adunarea Generala a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, în cea de-a II-a sesiune ordinară, precum și a Consiliului director în ședință ordinară.
   La eveniment participă membrii Consiliului director al ACoR, președintele și secretarul general ai A.Co.R. și cei din Biroul executiv al CALM., precum si primari ai comunelor membre ale celor două structuri asociative.
   Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a fost reprezentată de doamna Mariana GÂJU – primarul comunei Cumpăna si prim-vicepreședintele ACoR, precum și de domnul Constantin MICU – primarul comunei Tuzla.

- Descarca Declaratia - Apel semnata la Alba Iulia astazi 22.05.2015 (pdf)

 

Descarca Dispozitia nr. 1 din 06.01.2009 cu privire la convocarea Adunarii Generale, in sesiune ordinara pe anul 2009 precum si a Consiliului Director, in sedinta ordinara pe semestrul I din 2009 (.pdf)

 

Descarca Programul Activitatilor din perioada 8 - 12 februarie 2009 (.pdf)

 

Descarca Hotararea nr. 3 din 25.01.2009 cu privire la stabilirea cotizatiei anuale datorate de membrii Asociatiei Comunelor din Romania (.pdf)

 

Descarca PROTEST ORDONANTA (cumulul pensiei cu salariul) (.pdf)

Descarca Declaratia finala la terminarea lucrarilor Adunarii Generale din 8-12 februarie (.pdf)

Descarca Indicatorii de performanta pentru Filiala Judeteana Constanta a ACoR (.pdf)

 

Vezi documentele rezultate in urma Adunarii Generale a Filialei Judetene Constanta a ACoR (arhiva .rar)

Pe data de 13.03.2009, intre orele 11.00-14.00 se vor desfasura lucrarile Adunarii Generale intrunita in sesiune ordinara pe anul 2009, precum si Consiliul Director, in sedinta ordinara pe semestrul I/2009.

Descarca documentele (arhiva .rar)

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Filiala Judeteana Constanta a Asociatiei Comunelor din Romania reprezentata prin persoana presedintelui, ec. Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana  prezinta problemele cu care se confrunta administratia publica locala in acest moment.Revenind la comunicatul de presa transmis in urma lucrarilor sesiunii a XII-a a adunarii generale a Asociatiei Comunelor din Romania, Filiala Judeteana Constanta protesteaza cu privire la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009, solicitand suplimentarea sumelor allocate judetului Constanta, in principal pentru infrastructura rurala, unde propunerea de buget este cu 55% mai mica decat executia anului 2008, si fata de necesitatile reale cu 72% mai mic.

     De asemenea, sumele alocate consiilor judetene pentru echilibrarea bugetelor locale, sunt diminuate cu 53% fata de executia anului 2008, 34% fata de executia anului 2007 si fata de necesarul real cu 66%.

    Cele mai importante probleme  supuse atentiei domnului prim-ministru, precum si  celorlalti reprezentanti ai Guvernului sunt urmatoarele:

 • realizarea efectivă, ca si prioritate în administratia publică locală, a procesului descentralizării  administrative si financiare;

 • accesarea programelor cu finantare externă si natională în vederea rezolvării problemelor de infrastructură publică si asigurarea serviciilor de utilitate publică de tipul alimentărilor cu apă si canalizare, iluminat public, pietruire si asfaltare, scoli, dispensare medicale, colectarea deseurilor menajere, precum si cămine culturale, biblioteci, baze sportive, reabilitarea sediilor primăriilor;

 • aplicarea de urgentă a măsurilor financiare privind asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare pregătirii si cofinantării proiectelor;

 • eliminarea cotei TVA pentru proiectele cu finantare externă;

 • achitarea cu prioritate a contravalorii facturilor ce reprezintă lucrări executate si receptionate în anul 2008, pentru care, în unele cazuri constructorii au actionat în instantă unitătile administrativ-teritoriale;

 • proiectele privind infrastructura rurală depuse pe Ordonanta Guvernului nr. 7/2006 privind     să fie preluate de Ministerul Dezvoltării Regionale si Locuintei si finantate pentru executie, precum si proiectele privind pietruirea drumurilor si alimentarea cu apă, conform Hotărârii  Guvernului nr. 577/1997 privind    ;

 • redefinirea criteriilor de selectie pe Măsura 3.2.2. din Programul PNDR, astfel ca localitătile cu număr mai mic de 2000 de locuitori sau cu un grad de sărăcie incorect

 • evaluat, să nu fie dezavantajate prin punctajul acordat;

 • pentru investitiile publice – indiferent de forma de finantare, administratia publică locală să fie scutită de achitarea taxelor de avizare către diferitele regii si societăti (RAJA, Electrica, Romtelecom, Transgaz, Drumuri nationale, Drumuri judetene, Mediu, O.C.P.I.

 • proprietarii – administratorii regiilor sau societătilor sus-mentionate să plătească către colectivitatea locală taxe pentru ocuparea domeniului public;

 • una dintre cele mai stringente probleme ridicate de reprezentantii Asociatiei Comunelor din România se referă la descentralizarea în domeniul învătământului si educatiei, domeniu în care primarii au responsabilităti în întretinerea unitătilor scolare, rolul doar de „casier”, fără a avea drept de decizie în ceea ce priveste numirea directorului scolii;

 • unitătile medico-sanitare umane să rămână în patrimoniul unitătii administrativ-teritoriale, să existe medic în fiecare sat, precum si centru de permanentă medicală care să asigure servicii de calitate 24 de ore din 24; de asemenea, banii pe care medicul de familie îi primeste de la Casa de Asigurări de Sănătate, fiind bani publici, necesită aducerea la cunostintă a veniturilor si a cheltuielilor aferente activitătii;

 • colegiul farmacistilor să nu limiteze numărul de farmacii pe teritoriul unitătii administrativ-teritoriale;

 • transferul de la Agentia Domeniului Statului către unitatea administrativ-teritorială a terenurilor pe care le are în administrare ADS-ul;.

 • transferul de la unitătile militare dezafectate către unitatea administrativ-teritorială a terenurilor si constructiilor;

 • reabilitarea si extinderea sistemului de irigatii în zonele afectate de secetă prelungită;

 • realizarea de amenajări hidrotehnice locale pe râurile interioare în vederea folosirii apelor pentru irigat;

 • acordarea de credite cu dobândă de 5 % fermierilor care fac parte dintr-o structură asociativă agricolă  sau societate agricolă;

 • achitarea la timpul optim a subventiilor pentru agricultură;

 • impozitarea la un nivel superior a terenurilor necultivate si, în acelati timp, obligarea proprietarilor la cultivarea acestora;

 • intabularea terenurilor primului proprietar să se facă gratuit;

 • acordarea salarizării corespunzătoare personalului din administratia publică locală, precum si redarea demnitătii alesilor locali.

FILIALA JUDETEANA CONSTANTA A

ASOCIATIEI COMUNELOR DIN ROMANIA

 

PRESEDINTE

EC. MARIANA GAJU

PRIMARUL COMUNEI CUMPANA, JUDETUL CONSTANTA

 

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Viata Asociativa & Relatii Internationale | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, adobe reader :.

2008 © Primaria comunei Cumpăna.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.