Primaria comunei Cumpăna:

Sos. Constantei nr. 132, cp. 907105

Telefon: +40/241/730788

Fax: +40/241/739003

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

primar Ec. Mariana GÂJU


 

Comuna Cumpana este asezata intr-una din cele mai framantate provincii romanesti „Dobrogea”, pamant cuprins intre Dunare si Mare, ca un urias debarcader batut de vanturile si valurile Marii Negre, situata la S-V de orasul Constanta, la o distanta de 5 km. Comuna Cumpana este o asezare preponderent agrara. In momentul de fata comuna Cumpana este intr-o continua dezvoltare, Primaria Cumpana oferind spre concesiune terenuri, in vederea dezvoltarii unei zone de mica industrie, cu diferite obiecte de activitate: tipografie, fabrica de mobila, fabrica de procesare a mierii de albine, depozite, hale de productie, statii ITP, parcuri auto, etc.

Calea de acces in localitate este reprezentata de drumul national Constanta - Negru Vodã.

 

 

 

Relieful se prezinta sub forma unui podis tabular – Podisul Topraisar, care cuprinde partea de Est si Sud a judetului Constanta. Asezat pe vechi formatiuni sarmatiene si cuaternare, peste care s-a format relieful actual, constituit din straturi de loes consolidat de ape, au dat nastere unor soluri cernozomice, carbonatice care in anii mai ploiosi sunt foarte roditori, fiind indicate pentru cultura cerealelor si legumelor. Podisul are aspectul unei campii ondulate, fragmentata in vai inguste seci, avand directia generala de scurgere de la Vest la Est.

Teritoriul comunei Cumpana este asezat pe cumpana de ape la cota medie de aprox. 62 metri, de unde s-a dat si numele localitatii. In aceasta zona nu sunt ape cu debit permanent, doar vai uscate cu ape din ploi si zapezi. Un izvor foarte mic intalnim in partea de Est a satului, ce se scurge printr-o vale ingusta numita “Derea”, denumire ce ii provine de la cuvantul turcesc “Dere” – parau – zona aceea fiind locuita in special de turci. Adancimea apei freatice era de 10 – 12 m. in campia ondulata chiar mai mult.

Odata cu construirea canalulul Dunare Marea Neagra, adancimea s-a modificat, in unele zone apa s-a ridicat la 5 – 6 m. si in altele a coborat la 15 – 16 m.

 

Mai multe detalii poti afla din Strategia de Dezvoltare a comunei Cumpana (format.pfd)

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Viata Asociativa & Relatii Internationale | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, adobe reader :.

2008 © Primaria comunei Cumpăna.
   v2.0   Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.